Artikeln publicerad: 090422
Högskolan i Skövde skriver samarbetsavtal med indiskt universitet

Fredagen den 24 april undertecknar Högskolan i Skövde och Vidya Prasarak Mandal i Thane i Indien ett avtal om samarbete inom grundutbildning och masterutbildning för i första hand biomedicin, molekylärbiologi och fysiologi. Avtalet skrivs under av Leif Larsson, rektor vid Högskolan i Skövde och två representanter från det indiska universitetet som besöker Högskolan i Skövde.

Bakgrund

Leif Larsson, rektor vid Högskolan i Skövde, besökte tidigare i år det indiska universitetet tillsammans med lärare vid Institutionen för vård och natur. Vid besöket undertecknades ett övergripande samarbetsavtal under högtidliga former i närvaro av ett hundratal personer och stor uppslutning från lokala medier i Indien. Därefter har ett mer detaljerat avtal utformats. Detta avtal undertecknas i Skövde på fredag. Avtalet gör det möjligt att samarbeta inom alla områden som finns på båda lärosätena, men biomedicin, molekylärbiologi och fysiologi ska prioriteras.

Avtalet är unikt i sitt slag eftersom det ger Högskolan i Skövde möjlighet både att ta emot indiska studenter och att bedriva utbildning i Indien. De indiska studenter som vill läsa en utbildning vid Högskolan i Skövde inom biomedicin, molekylärbiologi och fysiologi kommer att kunna läsa de första två åren på distans med hjälp av stödlärare i Indien.

Både kurser och tentor utformas av Högskolan i Skövde. Lärare från Högskolan i Skövde kommer också i ett inledningsskede att finnas på plats i Indien. De studenter som klarar de båda första åren, kommer att kunna studera det tredje året på plats i Skövde. Examen kommer att utfärdas av Högskolan i Skövde. Efter examen kan studenterna i konkurrens med andra söka till antingen en ettårig magisterutbildning eller till en tvåårig masterutbildning.

Pressmeddelande från: Högskolan i Skövde