Artikeln publicerad: 090422
Carin Görings brev

Redan vid första mötet blev Hermann Göring och Carin Kantzow besinningslöst förälskade i varandra. Den vackra svenska överklasskvinnan lämnade make och son och följde den tyske flygarhjälten till de bayerska alperna.

I 1920-talets Tyskland, där depression och tröstlöshet rådde, smidde Göring, Hitler och övriga i nazistpartiet sina planer och spridde framgångsrikt sin vision om pånyttfödelsen av Tyskland som det mäktiga och stolta tredje riket. Carin skrev flitigt hem till sin mor under denna period. "Hitlers metoder har hitintills bara varit för anständiga och ridderliga, men därigenom är han också så älskad och beundrad och har så helt massorna för och med sig. Ja, framtiden får utvisa." Breven ger ytterligare en dimension till den ofattbara grymhet som många i Carins omgivning iscensatte.

Vi får i Björn Fontanders bok följa paret Göring under stundtals svåra perioder. De flyr Tyskland efter det misslyckade kuppförsöket i München 1924 och bor bl a i Italien och Österrike. De har det kärvt ekonomiskt, Göring är morfinmissbrukare och stundtals nonchalerad av partitoppen. Men han kämpar sig upp och blir, som vi vet, en av Tysklands mäktigaste män.

Bildmaterialet i boken kommer från Carin och Hermann Görings privata fotoalbum.

Pressmeddelande från: Carlsson Bokförlag