Artikeln publicerad: 090420
Ny gratistjänst för studenter

Nu lanseras nya Studiekompis - en mötesplats på nätet för studenter i alla åldrar.

Här kan eleverna diskutera skolarbetet i de flesta ämnen, och få hjälp av både andra elever och kvalificerade lärare.

På sajten finns ett stort utbud av privatlärare för enskild läxhjälp och undervisning, antingen på nätet eller via personliga lektionsträffar.

Det finns idag få möjligheter till bra studiehjälp och kvalificerad extraundervisning. Samtidigt ser vi hur avgörande utbildning blivit för att kunna konkurrera på arbetsmarknaden och hur det krävs allt högre betyg för att komma in på högskolor och universitet. Med Studiekompis vill vi förbättra både standarden och tillgängligheten på kvalificerad läxhjälp, säger upphovsmannen Mondésir Mondélus. Visionen är att alla ska ha möjligheten att förverkliga sig själva genom undervisning på sina egna villkor.

Studiekompis är även en community där både elever och lärare kan registrera sin personliga sida, allt för att underlätta kontaktskapande och kommunikation. Ämnen och studier utgår ifrån det traditionella skolväsendet och sträcker sig hela vägen ifrån grundskolenivå till universitetsstudier.

Mötesportalen Studiekompis skapar en unik möjlighet för både elever och lärare att kommunicera och gagna varandra, oavsett nivå. Det bidrar till ett utbyte på lika villkor, med elevens behov i fokus.

Att komma långt behöver inte alltid vara svårt.

Pressmeddelande från: Studiekompis Sverige AB