Artikeln publicerad: 090420
Ingen amfiteater i Stenbrottet på Kinnekulle



Styrelsen för aktiebolaget Kinnekulle Amfiteater har gett upp planerna på att bygga en amfiteater i Stenbrottet strax utanför Hällekis, på den kommande bolagsstämman i maj avvecklas troligen bolaget men föreningen Kinnekulle Amfiteaters Vänner skall leva vidare, skriver SkL Tidagens tidning.

För omkring åtta år sen föddes planen på att anlägga en amfiteater i stil med Dalhalla i Cementas gamla stenbrott på Kinnekulle, men man stötte nästan direkt på patrull från bl.a. de närboende som befarade hög trafikbelastning och höga ljudnivåer.

Initiativtagarna till projektet strävade i många år för att förverkliga sina planer och 2006 anordnades en provkonsert med Christer Sjögren och Göteborgs Symfonikerna för att ge en liten försmak på hur det kunde se ut och låta, samtidigt med detta genomfördes ljudmätningar på olika platser i omgivningarna. Men starka protesetrar från främst grannar i kombination med för höga ljudnivåer satte käppar i hjulet.

Dessutom kom Länsstyrelsen med en rad påpekanden och frågor gällande bl.a. vilka effekter en Amfiteater skulle medföra, påverkan på miljö, natur, djurliv m.m. Vilket senare resulterade i att omarbetade och bantade projektet.

Men inget hjälpte, planen om en amfiteater var och förblev impopulär och någon förlikning med grannarna gick inte att få till stånd. Så nu ger styrelsen upp och lägger ned bolaget Kinnekulle Amfiteater AB.

Men helt uträknade verkar man inte vara då man vill att föreningen Kinnekulle Amfiteaters Vänner skall få leva vidare och om det skulle bli aktuellt någon gång i framtiden även kunna ha möjlighet att aktivera bolaget igen.