Artikeln publicerad: 090417
Kinnekulle Camping öppnar för säsongen



I dag var det en strid ström med bilar ner till Kinnekulle Camping som öppnade för säsongen. Man kunde väl knappast ha fått bättre väder på premiärdagen, strålande solsken, vindstilla och säkert runt 15-20 grader på eftermiddagen och bara svaga krusningar på sjön, så nära sommar man kan komma.



Redan har det anlänt ett 60-tal säsongscampare, en hel del kom förra helgen men fler anslöt under dagen, totalt har man 95 säsongsplatser. Även några dygnscampare passade på att göra ett besök redan på öppningsdagen och fler är på gång, redan för tre veckor sedan började telefonen ringa och folk undrade när campingen skulle öppna.



Det rådde full aktivitet på campingen på eftermiddagen då en varubil just hade anlänt, allt skulle nu lastas av och sen forslas in och ställas upp i kiosken så den är laddad och klar när gästerna anländer och vill handla.



Nästa helg är sedan länge fullbokad då det är Kinnekulleträffen i trollingfiske i Hällekis. Alla fiskare med vänner och familjer bokar som regel upp allt boende på Kinnekulle denna helg.



Campingen har plats för 200 husvagnar, 170 av dessa har tillgång till el och tomterna är på ca 100 kvadratmeter styck. Det finns även 16 mindre stugor för uthyrning som ligger ett stenkast från Vänerstranden och med en fin utsikt över sjön bort mot Läckö och Kållandsö, här kan man njuta av enastående solnedgångar.



Förra året så uppförde man en helt ny servicebyggnad med dusch, toalett, familjeskötrum, kök, matsal, diskrum. tvättstuga och TV-rum. Dessutom blev också Kinnekulle Camping uppgraderad till en fyrstjärnig campingplats.



Det som är på gång nu är att man håller på att flytta minigolfbanorna från det tidigare stället ovanför badplatsen till en ny plats på andra sidan vägen. Där banorna förr låg kommer det nu troligen att ges utrymme för campinggäster som tältar.



Kinnekulle Camping håller i år öppet från den 17 april till den 13 september. Priser och övrig information hittar du på campingens hemsida: www.kinnekullecamping.se som i år även har fått nytt utseende.