Artikeln publicerad: 090415
Beslut om vindkraftverk i Hällekis väntas inom kort



För fem år sedan hölls ett möte i Hällekis Folketshus där företaget AgriVind AB presenterade planerna på att bygga två stora vindkraftverk vid Vänerstranden i närheten av Paroc. Ett avgörande i denna fråga kommer nu troligen att tas inom kort.

Förslaget resulterade i protester och överklaganden vilket i sin tur förde med sig att Kommunstyrelsen den 8 maj 2007 lämnat ett förslag till kommunfullmäktige att en detaljplan för område skulle upprättas för endast ett vindkraftverk, det som man planerade att bygga på Cementas före detta område.

Den 28 maj 2007 beslutade Kommunfullmäktige att återremittera ärendet till kommunstyrelsen i avvaktan på att riktlinjer för vindkraft skulle antas i kommunfullmäktige, samhällsbyggnadsberedningen fick i uppdrag att se över riktlinjer för vindkraft.

Nu har man tagit fram en fördjupad översiktsplan gällande vindkraften i Götene kommun och idag den 15 april kommer ärendet åter att tas upp i kommunstyrelsens förberedande utskott. Det förslag man kommer fram till skall sedan att tas upp till beslut i kommunfullmäktige den 27 april.