Artikeln publicerad: 090414
Släktforskning allt populärare

Familjeband.se - en ny sajt för alla med intresse för familj, släkt och bygd

Familjeband.se är en generationsöverskridande mötesplats för familj och släkt.
Sedan lanseringen har webbplatsen genomgått flera förbättringar och Familjeband.se har redan mer än 50 000 registrerade medlemmar som totalt har adderat mer än en halv miljon personer.

På Familjeband.se samlar familjen och släkten allt digitalt familjematerial på en och samma plats. Tillsammans bygger man ett interaktivt familjeträd genom att lägga in uppgifter om både nu levande släkt och förfäder. Genom att skapa ett personligt fotoalbum delar man med sig av sitt liv inom familjen och släkten. Här följer farmor barnbarnens liv genom bilder och här håller mamma kontakten med den utflyttade sonen genom de olika interaktiva tjänsterna.

Till Familjeband.se har en rad tjänster knutits, bland annat en unik tjänst som heter Bygdeband. Bygdeband är en databas innehållandes material som hembygdsföreningar tillhörande Sveriges Hembygdsförbund har digitaliserat. Bygdeband kan liknas vid en skattkista som innehåller bilder och dokument från byar, torp, gårdar och kyrkor i Sverige. I dagsläget har 90 föreningar anslutit sig och antalet ökar stadigt.

För att prova Familjeband.se gå till www.familjeband.se och registrera ditt konto.

Pressmeddelande från: Genline AB