Artikeln publicerad: 090414
Netto inviger ny butik i Falköping

På onsdag den 15 april öppnar Netto sin etthundrafjärde butik i Sverige, på Dotorpsgatan 4 i Falköping. Där möts kunderna av extra låga priser på utvalda matvaror och specialvaror.

- Vår etablering i Falköping innebär att de som bor i kommunen kan sänka sina matkostnader. Vi satsar på att erbjuda de lägsta priserna i Falköping med omnejd, säger Jan Richter, vd för Netto i Sverige.

Nettos mål är att vara billigast på alla orter där butiker etableras. Hos Netto hittar kunderna svenska kvalitetsvaror till marknadens lägsta priser.

- Att handla billigt har tidigare vart förenat med att kunderna har behövt åka till en stormarknad utanför staden. Vi vill ändra detta och erbjuda de lägsta priserna där kunderna bor och jobbar. Nu kan de hitta de lägsta priserna på marknaden på promenadavstånd, i sitt bostadsområde, säger Jan Richter.

Nettos koncept, med låg prissättning, har visat sig framgångsrikt på de platser där Netto etablerat sig. Skillnaden mellan Netto och andra kedjor är, förutom det fasta låga priset, att Netto finns i bostadsområden och att det fasta sortimentet varje veckas ”toppas” med nya spännande klipperbjudanden på både matvaror och specialvaror.

I butiken arbetar 10 personer, inklusive deltidspersonal.

Netto startade sin verksamhet i Sverige i maj 2002 genom etableringen i Trelleborg, bolagets första butik i Sverige.

Pressmeddelande från: Netto