Artikeln publicerad: 090409
Nu släpps korsorden fria på NE.se

Fler än 2,3 miljoner svenskar är intresserade av korsord. Därför släpper nu NE korsorden fria på NE.se. Var tredje vecka släpps ett nyskrivet korsord speciellt för alla kunskapsälskare!

För att möta det stora intresset för korsord bland svenska folket släpper nu NE korsorden fria tillsammans med krypto och sudoku. Fler än 2,3 miljoner vuxna svenskar, dvs. lika många människor som tittar på SVT 2 en vanlig dag, testar gärna sina kunskaper via korsord.

Korsorden finns på NE:s nya lättillgängliga kunskapskälla som ger svenska folket fri tillgång till snabb och lättbegriplig kunskap. Alla kan söka fritt bland 65 000 artiklar som är skrivna och granskade av ämnesexperter. På NE.se erbjuds nu även en helt ny form av annonsmöjligheter.

Annika Hanéll, marknadschef privat på NE, säger:

- Vi ser att intresset för korsordslösning bland svenska folket är större än någonsin och därför väljer vi att publicera våra korsord, sudoku och krypton fritt för alla. De som prenumererar på NE.se har även tillgång till våra övriga nöjestjänster, t.ex. Kunskapsjakten, Rimhjälpen, Flaggspelet. För de riktigt inbitna korsordslösarna erbjuder vi även Korsordshjälpen. Den söker igenom alla NE:s uppslagsord och presenterar en träfflista på tänkbara ord.

Nyheterna på NE.se är förutom en fritt tillgänglig, annonsfinansierad del även ny design, mer rörliga medier, enklare sökvägar och en stor satsning på skolan. Genom ingången NE SKOLA kan lärare få färdiga temapaket att använda i undervisningen och eleverna kan få läxhjälp. På sidan har även lärarna möjlighet att lämna sina egna lektionsbidrag i form av kortfilmer och andra pedagogiska inslag. Är man prenumerant har man som tidigare tillgång till över 500 000 artiklar.

Mer information:
Klicka här för att se det senaste korsordet

Pressmeddelande från: Nationalencyklopedin