Artikeln publicerad: 090407
Bra resultat för Jula Postorder AB trots lågkonjunktur

Det blev ett starkt årsbokslut för Jula Postorder AB med ett mycket bra resultat för 2008. Detta trots ett turbulent år med finansiell kris och ekonomisk nedgång.

Jula firar i år 30-årsjubileum och har under flera år haft en mycket positiv utveckling. Redan tidigt under 2008 började vi anpassa verksamheten efter det nya konjunkturläget. Vi har inte påverkats av den negativa nedgången lika mycket som inom vissa andra branscher. Under året etablerades totalt 8 nya varuhusenheter, fyra i Norge och fyra i Sverige.

Försäljningen var god under slutet av 2008 och omsättningen steg till 2 002 mkr, vilket är en ökning med 16,8 % mot föregående år.

Resultat efter finansiella poster uppgick till 148,6 mkr. I förhållande till nettoomsättningen uppgår resultatet till 7,4 %.

- Vi har anpassat oss till rådande konjunktur och vi har lyckats väl, säger Joachim Frykberg, marknadschef på Jula Postorder AB. Avslutningen på 2008 blev bättre än väntat och omsättningen ökade mot föregående år.

Inför 2009 är vi positiva och graden av marknadsföring och vår expansionstakt är oförändrad. Under året kommer ytterligare fyra varuhusenheter öppnas. I Sverige är det Stora Bernstorp utanför Malmö och Hemlingby i Gävle. I Norge öppnar vi varuhus i Kristiansand och Moss under året.