Artikeln publicerad: 090401
Gråsparvarna kommer till Medelplana kyrka



Lördagen den 4 april anordnas en internationell kväll i kyrkan med Margaretha Lännewall som konferencier. Gråsparvarna är inbjudna att medverka och det blir första besöket i Medelplana kyrka för den omtyckta sånggruppen.

Kvällen tillägnas helt Svenska kyrkans internationella arbete och denna gång ligger fokus på barnens situation. I kyrkan kommer det att finnas en utställning som berättar om de projekt för utsatta barn som Svenska kyrkan är engagerad i runt om i världen. Som exempel kan nämnas hjälp till aidsdrabbade i Zimbabwe, arbete mot familjevåld i Peru, bearbetning av trauman efter inbördeskriget i Liberia och en fristad för gatubarn på Filippinerna.

Kinnekulle församling är arrangör och hoppas på stor uppslutning under helgens arrangemang, som utgör avslutningen på årets fasteinsamling.

På Palmsöndagen firas gudstjänst i Hönsäters kapell och det finns då möjlighet att lämna in sina fastebössor eller lämna andra bidrag. Gudsstjänsten leds av Margaretha Lännewall. Anders Thorén medverkar på trumpet.

Pressmeddelande från: Kinnekulle Församling