Artikeln publicerad: 090228
Vinnare MiljöBästa Motorbåt 2009, Nimbus 27 Nova S



Svenska Båtunionens Miljökommitté, tillsammans med Sweboat och Sjöfartsinspektionen, har utsett Miljöbästa Motorbåt 2009.
- "Nimbus 27 Nova S utses av Svenska Båtunionen till Miljöbästa motorbåt 2009, klassen övernattningsbara båtar, för brukarvänliga, miljöanpassade ombordfunktioner i ett lättdrivet skrov som tillverkas med låg miljöpåverkan.

Utmärkande i valet av kriterier har bland annat varit miljöanpassad tillverkningsmetod för laminat, lättdriven skrovform med begränsat svall och buller, låg bränsleförbrukning, miljöanpassade material och ursprungsmärkt trä, heltäckande och pedagogisk användarmanual, miljösäker hantering av avfall och oljeprodukter etc.

Nimbus Boats bedriver ett målinriktat arbete med miljöfrågor, där det grundläggande motivet är att värna om den miljö som båtfolket vistas i och där de söker friheten och den rena, naturnära upplevelsen.

För att garantera solida, ändamålsenliga och livskraftiga konstruktion samt tillverkning av mycket hög kvalitet, tas Nimbus Boats samtliga modeller strikt fram i samarbete med Det Norske Veritas (DNV), som förutom det obligatoriska CE-direktivet, även certifierar våra båtar under strängare tilläggskrav.

Tillverkning av Nimbus 27 Nova S sker i Nimbus Boats anläggning i Mariestad, som nyligen invigde en utbyggnad anpassad för effektiv produktion under stränga miljökrav. Anläggningen uppmärksammades redan i juni 2008 genom tilldelning av Mariestads kommuns Miljöpris för bästa inre och yttre miljö.

Produktion av laminat bygger på injicering i slutna processer, vilken har fördelen att bidra till en ren arbetsmiljö utan att generera emissioner till omgivningen.

Pressmeddelande från: Nimbus