Artikeln publicerad: 090225
Premiär för konceptbilen Kia Nr 3, cee’d ISG och cee’d Hybrid i Genève



Kia Nr 3 konceptbil

Den helt nya konceptbilen i lilla MPV-segmentet med konceptnamn Kia Nr 3, är 4045 mm lång och är utrustad med en unik förlängd vindruta, ett panoramatak i glas, ett automatiskt solskydd och Kias nya grill som vi kommer att se på alla nya Kia-bilar framöver.



Kia cee'd ISG

Kias start&stop-system ISG (Idle Stop & Go) som ger upp till 15 % i bränslebesparing lanseras i Sverige till hösten. Systemet verkar så att motorn stannar automatiskt vid t ex ett trafikljus. När kopplingen trycks ner startar motorn igen.



Kia cee'd Hybrid

Kia Motors har producerat en flotta med prototyper av cee'd Hybrid-bilar som testas och utvärderas runt om i Europa. cee'd Hybrid har en drivlina bestående av en uppgraderad 1,6 liters bensinmotor kopplad med en 15 kW, 105 Nm synkroniserad elmotor samt en steglös CVT-växellåda och det nya start&stop-systemet ISG. Kia beräknar att cee'd Hybrid klarar 0-100 km/tim på 11,8 sekunder och når en toppfart på 185 km/tim. Bränsleförbrukning 4,8 liter per 100 km och CO2109 g/km vilket är 25 % bättre än nuvarande produktionsbil.

Pressmeddelande från: Kia Motors Sweden AB