Artikeln publicerad: 090224
HalvVasan blev en skidfest


Nöja åkare går i mål under den klassiska devisen i HalvVasan

På tisdagen fortsatte Vasaloppets Vintervecka med HalvVasan som lockat hela 2 702 anmälda åkare. De fick åka skidor i ett strålande vinterväder vilket gjorde att åkarna stortrivdes under banans 45 mil mellan starten i Oxberg och målet i Mora. Notera att bara elva åkare bröt!

HalvVasan är loppet som betyder mycket för olika målgrupper. Dels är loppet för många ett led i en långsiktig plan att en gång klara de nio milen från Sälen till Mora. För dem är det naturligt att först testa KortVasan eller TjejVasan för att sedan via HalvVasan anta utmaningen med Öppet Spår eller Vasaloppet.

Många passade också på att åka Halvvasan för att få bättre startled till söndagens Vasalopp. HalvVasan är nämligen seedningsgrundande till söndagens skidfest. Loppet är också en bra nertrappning för dem som åkt Vasaloppet flera gånger men av olika anledningar känner att de inte vill fortsätta åka så långt, men ändå komma till Mora och få en viss form av utmaning.

Nu blir det två dagars paus med skidåkandet i Mora fram till fredagens lopp som är StafettVasan och SkejtVasan.
Fram till nu har 25 000 åkare stått på startlinjen i något av Vinterveckans sex första lopp. Totalt har hittills 47 500 anmält sig till Vasaloppets Vintervecka. En poäng är att hela 840 fem-mannalag är anmälda till fredagens StafettVasa .

Pressmeddelande från: Vasaloppet