Artikeln publicerad: 090210
Ny bärbar Mini för yrkesmänniskor på språng från HP

HP utökar produktportföljen med ytterligare en dator i Mini-serien. Nya HP Mini 2140 är speciellt framtagen för yrkesverksamma användare med behov av full funktionalitet i ett litet och kompakt format.

HP Mini 2140 har en elegant och lätt design med ett chassi helt i aluminium. Med en vikt på endast 1,19 kilo är den tåliga HP Mini 2140 det perfekta verktyget för datoranvändare på resande fot.

Datorn levereras med en reptålig HP Illumilite LED-bildskärm på 10,1 tum med normal eller hög upplösning, ett användarvänligt tangentbord (92 procent av full storlek) och ett antal olika valmöjligheter vad gäller hårddisklagring.

Tack vare en strömsnål Intel Atom processor kan HP Mini 2140 köras tystare, svalare och längre vilket gör att användare kan vara ännu mera produktiva. Inbyggt WiFi-certifierat trådlöst nätverk och Bluetooth, som tillval, ger flera möjligheter att ansluta till internet för tillgång till e-post, direktmeddelanden, chatt och bloggar. En integrerad webbkamera gör det enkelt att delta i videokonferenser och -samtal eller att ta bilder utan extern hårdvara.

Passar både studenter och företag

HP Mini 2140 är dessutom ett utmärkt verktyg för undervisning. Kombinationen av trådlös anslutning samt multimedie- och säkerhetsfunktioner gör att elever kan använda den där de har tillgång till ett trådlöst nätverk.

För att kunna möta behoven hos både yrkesverksamma användare och studenter har HP Mini 2140 genomgått HPs Total Test Process vilken omfattar mer än 95 000 timmars uttömmande tester av design, material och komponenter.

Innovativa funktioner

HP Mini 2140 är fylld av tekniker och funktioner som ökar produktiviteten och förbättrar användarens upplevelser:

  • Slitstarka HP DuraKeys-tangenter som är täckta med ett transparent lack för att skydda tangenterna från slitage.
  • HP 3D DriveGuard, som känner av hastiga rörelser och som stänger av hårddisken blixtsnabbt vid stötar eller om datorn rör sig hastigt.
  • HP Panel Protection System som skyddar datorn i krävande miljöer
  • vå olika batterilösningar - trecelligt lithiumjon-batteri för lätt vikt eller ett sexcelligt batteri för längre drifttid.

Nya tillbehör speciellt framtagna för Mini inkluderar en HP USB-dockningsstation, USB-drivna HP Mobile Audio Speakers samt en USB-ansluten optisk enhet som kan läsa och skriva både CD- och DVD-skivor. Den optiska enheten har även HP Lightscribe-teknik som gör det möjligt att skriva direkt på diskens yta.

Pris och tillgänglighet

HP Mini 2140 kostar från 4405 kr exklusive moms och förväntas finnas tillgänglig från februari 2009.

Pressmeddelande från: HP