Artikeln publicerad: 090209
Nytt prisvärt DX-objektiv med fast bländare

Nikon lanserar idag ett nytt DX-NIKKOR-objektiv med fast bländare: AF-S DX NIKKOR 35mm f/1.8G. Det här objektivet har en fast största bländare på f/1,8, vilket ger en ljus sökarbild och en snygg bakgrundsoskärpa med grunt skärpedjup.

"Det här mycket prisvärda objektivet passar utmärkt för de många kunder som vill ha ett väldigt kompetent objektiv som komplement till sin zoom", säger Lars Pettersson, produktspecialist Nikon Sverige.

Ultraljudsmotor av ringtyp

Objektivet har även NIKKORs kompakta ultraljudsmotor (SWM) av ringtyp som ger en tyst och precis fokusering. Detta gäller även kameror utan inbyggd autofokusmotor, till exempel Nikon D40 och Nikon D60.

Kompakt och lätt design till överkomligt pris

AF-S DX NIKKOR 35mm f/1.8G har en kompakt och lätt design och ger en hög bildåtergivningskapacitet och bildkvalitet till ett överkomligt pris. Trots att alla linsgrupper flyttas under fokusering, roterar inte den främre delen eller filterfästet, och objektivets längd ändras inte. Det är användbart när den fjärrstyrda makroblixtenheten SB-R200 används, som fästs framtill på objektivet.

Idealisk för snabba ögonblicksbilder och landskapsfotografering

Den optiska designen hos AF-S DX NIKKOR 35mm f/1.8G ger en ny känsla jämfört med bilder fotograferade med zoomobjektiv. Måtten är idealiska för snabba ögonblicksbilder och landskapsfotografering med en bildvinkel som liknar det mänskliga ögats. Med den rundade bländaröppningen med sju lameller, ser element som inte är i fokus mer naturliga ut. När objektivet fästs på en systemkamera i DX-formatet motsvarar bildvinkeln en brännvidd på ungefär 50 mm i småbildsformatet.

Två fokuslägen - M/A och M

AF-S NIKKOR 35mm f/1.8G har två fokuslägen - M/A (autofokus med manuell prioritet) och M (manuell fokusering). Fokusläget M/A möjliggör direkt manuell växling vid användningen av autofokus. Objektivet har också en gummipackning för att minimera fuktintrång runt fästet. Vidare kan det fokusera ner till 0,3 meter.

AF-S DX NIKKOR 35mm f/1.8G levereras med 52 mm främre objektivlock LC-52, bakre objektivlock LF-1, motljusskydd med bajonettfattning HB-46 och mjuk väska CL-0913.

Objektivet finns tillgängligt från mitten av mars 2009 till det rekommenderade försäljningspriset 2490 kr inkl moms.

Pressmeddelande från: Nikon Nordic AB