Artikeln publicerad: 090206
Telia surfanpassar Sverige – kopplar upp surfzoner hos 7-Eleven och Pressbyrån

Snart blir både 7-Eleven och Pressbyrån del av Telias landsomfattande nät med surfzoner för snabbt mobilt bredband genom ett samarbete med Clue AB. Telias surfzoner i Sverige ökar fram till sommaren från 2200 till drygt 2500 platser.
Användningen och efterfrågan på surfzonerna ökar. Svenskarna fortsätter att upptäcka nyttan av att använda snabb uppkoppling till både nytta och nöje när man befinner sig utanför hemmet och kontoret. Under 2008 dubblerades trafiken i Telias surfzoner jämfört med föregående år.

– Varje dag använder tusentals personer våra surfzoner med hjälp av till exempel minidatorer eller surfvänliga mobiler. Vi vill ge så många svenskar som möjligt tillgång till surfzoner, det är en viktig byggsten i vårt arbete med att fortsätta utveckla Sveriges bästa mobila nät, säger Erik Hallberg, chef för Mobilitetstjänster på TeliaSonera i Sverige.

Clue bygger och driver trådlösa nätverk i och runt butiker. Näten används både av butikerna själva och av operatörer som vill använda surfzonerna som sina egna. Clue har ett nära samarbete med Reitan Servicehandel Sverige som har 100 stycken 7-Elevenbutiker och fler än 320 Pressbyråbutiker.

Supersnabb mobil bredbandssurf för alla

I och med inkopplingen av 7-Eleven och Pressbyrån finns snart drygt 2500 Telia surfzoner för supersnabb mobil bredbandsuppkoppling med WLAN. Övriga surfzoner finns på en mängd platser, från köpcentrum och hotell till gästhamnar och campingplatser med flera ställen. För kunder med Telias mobila bredbandsabonnemang*, Telias iPhone-abonnemang och Telia Mobilsurf Extra ingår surfzonerna automatiskt utan extra kostnad. Surfzonerna ingår också kostnadsfritt till och med 30 september 2009 för kunder som har Telia Privat bredbandsabonnemang.

Allt som behövs för att komma igång är en bärbar dator med inbyggt WLAN-kort eller en mobiltelefon med WLAN-möjligheter. Närmaste surfzon går att hitta genom att skicka ett sms med ordet surfzon till 4499 eller genom att gå in på Telias täckningskartor på www.telia.se. Mer information om Telias surfzoner finns även på www.telia.se/surfzon.

* För Telia Mobilt bredband start för företagskunder ingår surfzoner till en rörlig kostnad per MB. För Telia Mobilt bredband Kväll&Helg ingår surfzoner utan extra kostnad under kvällar och helger, övrig trafiktid för en rörlig kostnad per MB. Mer information finns på www.telia.se/mobiltbredband.

Pressmeddelande från: TeliaSonera