SÖNDAG 30 DECEMBER 2018

Folkfest på Billingen när nya konstsnöspåren invigdes

Under fredag eftermiddagen den 28 december 2018 invigdes de nya konstsnöspåren på Billingen. Det blev en riktig folkfest när Skövdeborna tog den nya anläggningen i bruk.

Stora mängder Skövdebor tog tillfället i akt att prova den nya anläggningen. I skenet av marschaller åktes det skidor och skridskor och ca 200 personer gick tipspromenaden utmed den nya promenadslingan runt Hållsdammen. Arrangörerna serverade 500 portioner blåbärssoppa och grillarna gick varma.

- Vi är väldigt glada över att Skövdeborna tog tillfället i akt att inviga våra nya konstsnöspår tillsammans med oss, säger Karin Holgersson, enhetschef på Billingens fritidsområde.

Den officiella invigningen genomfördes av kommunalråd Ulrika Johansson tillsammans med den yngsta startklassen på ungdomstävlingen Konstsnöräcet. Tävlingen inledde ungdomstävlandet i Västra Götaland. Den arrangerades av Billingens Skidallians och lockade över 200 startande.

Next Skövde höll ihop eftermiddagens arrangemang och de var mycket nöjda med gensvaret.

- Det passar verkligen med en familjeaktivitet på Billingen så här imellandagarna och vi hoppas kunna göra denna typ av arrangemang till en tradition framöver, säger Micael Worbin, evenemangsansvarig på Next Skövde.

Pressmeddelande från: Next Skövde