FREDAG 11 MAJ 2018

Årets nattvandring har startat

Årets nattvandring på Kinnekulle startade ikväll vid halv åtta från Stalpa, Hällekis Musikkår var på plats och underhöll. Även om vädret inte var lika varmt och fint som tidigare under veckan ( vilket kanske var tur) så verkade det inte avskräcka vandrarna som anlände i en strid ström.

Och lagom till starten så passade solen på att leta sig igenom molnen så vandrarna kan troligen se fram emot en underbar kväll och vandring på Kinnekulle även detta år. Och om turen håller i sig, en bedårande vacker solnedgång över Vänern på första parkett vid utsiktsplatser på Kullens topp.

Vandringen på ca en mil går på stigar och småvägar i Kinnekulles vårfagra natur, den bästa tiden på året att uppleva Kinnekulle, tycker många. Från Stalpa går vandringen upp mot Kinnekulles topp sen vidare mot Stora Salen, ner mot Stenbrottet och sen mot målet i Hällekis skola. Utefter vägen finns det vätskekontroller med jämna mellanrum, i Salen bjuds det på blåbärssoppa.Under kvällen kommer nog uppgifter om hur många som startat i årets nattvandring på Kinnekulle, i så fall kommer antalet att presenteras är under.

Under årets nattvandring på Kinnekulle deltog 2022 vuxna, 291 barn och 106 hundar

Fler bilder från vandringen kommer troligen senare.