FREDAG 29 SEPTEMBER 2017

Lidköpings Fikavecka 2–7 oktober

Under Lidköpings Fikavecka den 2–7 oktober har alla kaffe- och fikaälskare ett gyllene tillfälle att smaka på det bästa Lidköpings bagare och konditorer kan erbjuda.

Med devisen Bagarens Bästa erbjuder deltagande caféer sina specialiteter till kampanjpris. På tisdag är det barnens dag – alla barn under tio år i vuxet sällskap bjuds då på fika.

-Lidköpingsborna har ett genuint intresse av att gå på stadens caféer och fika. Det är en tradition som vi vill bevara och föra över till nya generationer, förklarar handelsutvecklare Magnus Franzén på Tillväxt Lidköping.
-Det finns också ett stort hantverkskunnande i bagerier och konditorier som vi vill uppmärksamma.
Öppet hus

För den som är nyfiken på hur gott kaffe framställs finns möjlighet att besöka Lidköpings eget kafferosteri Rosthuset som har öppet hus på måndag eftermiddag.

Lämna in eget recept

Den som själv är duktig på att baka kan lämna in sin kaka med recept och få den bedömd av en jury. Vinnaren blir Årets Rörstrandskaka och kommer att finnas att köpa i caféet på Rörstrand Museum nästa år.

Berättar om passion för bakverk

Under veckan anordnas även ett frukostmöte dit Lidköpingssonen, VD och konditor på Steinbrenner & Nyberg, Vinnare av Årets semla, Årets företagare i Mölndal, m.m. berättar om sin passion för bakverk.

Deltagande caféer är Café BellaMi, Konditor Trulsson, Rörstrand Museum, Ingas Café, Garströms Konditori och Konditoribageriet.

Lidköpings Fikavecka arrangeras av Tillväxt Lidköping i samarbete med Lidköpings Handelsråd och Destination Läckö-Kinnekulle.

Pressmeddelande från: Lidköpings kommun