FREDAG 14 JULI 2017

The Refreshments gästar Sommar i trägårn

Ett av Sveriges främsta rock’n’roll-band är tillbaka Det är ingen överdrift att säga att The Refreshments har varit en av Europas mest pålitliga rockleverantörer sedan 1995. De har rest genom Sverige många gånger om och har under mer än två decennier spelat sin hyllade rock’n’roll för en stadigt växande publik. Nu intar bandet Dina-scenen i Stadsträdgården med sin gungande Rock’n’roll torsdagen den 20 juli klockan 19.00

2016 släppte de sitt trettonde album med eget material ”Straight Up” skulle kunna översättas till någonstans mellan ”ärlig” och ”rakt upp och ner”, och precis i den skärningspunkten hittar vi The Refreshments modell 2017.

Allt började på 80-talet. I en tid när synth pop och mjuk metall regerade luftvågorna, insåg några tonåringar från Gävle, att de älskade Chuck Berry, Rockpile och klassisk rock'n'roll. 1989 bestämde de sig för att göra något åt det och bildade The Refreshments och med en halv miljon album sålda (varav tolv guld och två platina), en Grammy-nominering och mer än 4 000 live-program har bandet förtjänat titeln som Sveriges mest Rootsy rock'n'roll band många gånger om.

Kvällen inleds med Alma Aronsson och hennes musikaliska musikprojekt ”En resa genom eld” Almas föreställning bygger på Lidköpings historia, i text och ton. Musikläraren, sångerskan och låtskrivaren Alma Aronsson har kombinerat sitt historieintresse med musiken vilket resulterat i en musikalisk resa där hon har skrivit text och musik. Bandmeddlemmarna består av Mauritz Peterson, på trummor, Anders Rane, på klaviatur och blås, Simon Johansson, på bas, Hampus Ulleryd, på gitarr och Evelina Eklund, körsång.

Pressmeddelande från: Lidköpings kommun