Lördag 22 november 2014

Kronprinsessan Victoria besökte Jula i Skara

Vid halv tolvtiden på lördagen anlände Kronprinsessan Victoria med följe till Julas centrallager i Skara för en rundvandring på en dryg timme på huvudkontor och centrallager, därefter väntade lunch på Jula Hotellet.

Med på rundvandringen fanns Karl-Johan Blank, Julas koncernchef och ägare, med familj samt representanter för Julas ledning, representanter från hovet och landshövdingen.

Julas stora centrallager i Skara har en yta på ca 105 000 kvm, men ytterligare ca 45 000 kvm lager håller på att byggas ihop med det gamla. Det nya lagret blir ett så kallat "kompaktlager" där de stora hyllorna går på räls och packas tätt ihop. När man skall in med truck och hämta pallar skjuts hyllorna isär och en gång skapas, på detta sätt får man plats med betydligt mer produkter på mindre yta.På centrallagret jobbar ca 250 personer och man har omkring 150 truckar./Stefan


H.K.H. Kronprinsessan Victoria besökte Jula

Lördagen den 22 november besökte H.K.H. Kronprinsessan Victoria Julas huvudkontor och centrallager i Skara.

Värd för besöket var Karl-Johan Blank, Julas ägare och koncernchef, med familj. Med på besöket var också representanter för Julas ledning, landshövdingen med fru, samt representanter för hovet.

- Det har varit ett mycket trevligt och givande besök. Vi har fått tillfälle att visa upp vår verksamhet och vilka planer vi har för framtiden. Kronprinsessan var mycket intresserad och påläst, säger Joachim Frykberg, VD Jula AB.

Jula fick tillfälle att visa upp det stora centrallagret som just nu byggs ut till att bli cirka 150 000 kvadratmeter stort, ett av de största lagren i Sverige i sitt slag.

Julas serviceavdelningen med det slutna systemet för produkter visades upp liksom logistiksystemet där logistikchef Lennart Karlsson fick tillfälle att berätta om den stora omläggningen av transporter som genomfördes förra året. Då flyttades alla lastbilstransporter från Göteborgs hamn till Julas centrallager i Skara över från lastbil till tåg.

Även huvudkontoret med bland annat kundservice, inköp och marknad förevisades.

Efter besöket på Julas huvudkontor och centrallager bjöds det på lunch på Jula Hotell.

Hotellets kock Daniel Johansson presenterade trerättersmenyn som bestod av:
  • Förrätt: Rökt lammfilé från Stenums lamm med timjanssmaksatt färskost, samt lagerbladsinlagd pumpa.
  • Huvudrätt: Gösfilé från Vänern serverades med jordärtkocksås samt smörstekta rotfrukter med dill och pepparrot.
  • Efterrätt: Varm äppelkompott smaksatt med vanilj serverades med hemmagjord kanelglass och chokladmaräng.
Efter middagen förärades Kronprinsessan en gåva av Karl-Johan Blank. En tavla som målats av konstnären Göran Löfwing.

- Det är ett speciellt konstverk som ges till alla medarbetare som firar tio år på Jula. Kronprinsessan får nu originalet, förklarade Karl-Johan Blank, vid överlämnandet av gåvan.

Även Prinsessan Estelle fick en gåva från Jula. En leksaksmotorsåg för barn.

- Vi tyckte att det passade bra med en kul present till Prinsessan. Det visar Julas ursprung. Jula startade för 35 år sedan med tillverkning av vedbearbetningsmaskiner, säger Joachim Frykberg.

Juladet passade bra med en kul present till Prinsessan. Det visar Julas ursprung. Jula startade för 35 år sedan med tillverkning av vedbearbetningsmaskiner, säger Joachim Frykberg.av gåvan.er som genomfördes förra året. Då flyttades alla lastbilstransporter från Göteborgs hamn till Julas centrallager i Skara över från lastbil till tåg.

Pressmeddelande från: Jula