Doro lanserar världens enklaste mobiltelefon

Med endast sju knappar sätter Doro HandlePlus 324gsm en ny standard för begreppet användarvänlighet. Doro HandlePlus 324gsm är Doros första GSM-telefon och är särskilt framtagen för äldre människor som lider av någon form av funktionshinder, som till exempel fingerfärdighetsproblem eller dåligt minne.

Mer än 4 av 10 äldre människor upplever problem med att hålla och greppa tag i saker, och nästan 1 av 10 lider av dåligt minne. Något som innebär att äldre sällan har samma förutsättningar som övriga konsumenter. Trots detta så är de flesta mobiltelefoner små med minimala knappar och fullmatade med avancerade funktioner. Genom lanseringen av Doro HandlePlus 324gsm, går Doro nu i motsatt riktning. Doro HandlePlus 324gsm är utrustad med endast sju knappar och är det perfekta alternativet för användare med begränsad handfunktionalitet.

- Det här är förmodligen den enklaste mobiltelefonen i världen. Den erbjuder fem förprogrammerade nummer, har en ergonomiskt utformad design och ett attraktivt pris. Doro HandlePlus 324gsm passar perfekt in i vår produktutvecklingsstrategi för Doro Care Electronics, som fokuserar på att utveckla produkter som får äldre människor att känna sig trygga i sin vardag, säger Jérôme Arnaud, ansvarig för Care Electronics på Doro.

Doro HandlePlus 324gsm förprogrammeras direkt i samband med köp eller genom att använda en annan mobiltelefon. Telefonen är olåst, vilket innebär att det går att använda sig av i princip vilken operatör som helst.

Genom ett enkelt tryck på någon av de fem minnesknapparna, så möjliggör Doro HandlePlus 324gsm extremt enkla telefonsamtal. På så sätt skapas också en känsla av trygghet för användarna, även om några akuta problem skulle uppstå. Andra funktioner och tillbehör som medföljer mobiltelefonen är inbyggd högtalartelefon, vibrator, samt hörlurar och nackband för bekväm användning. Vikten är låga 60 gram, inklusive batteri.

Doro HandlePlus 324gsm säljs via specialåterförsäljare som vänder sig mot äldre människor med funktionshinder. Priset är cirka 1 000 kronor.

Pressmeddelande från: Doro
Artikeln publicerad: 070614