««  Till ettan    ««  Till nyhetsarkivet  

[ 020306 ]
Sjukvårdspartiet vill ha folkomröstning

Västra Götalandsregionen vara eller inte vara är en fråga som många har sina egna åsikter om, Sjukvårdspartiet i Västra Götaland vill väcka en opinion för en folkomröstning och namnlistor skall nu läggas ut.

Förhoppningen är att regionfullmäktige skall fatta ett beslut om en folkomröstning redan detta år, men när den sen kan komma att genomföras är en annan fråga.

Många anser att försöket, för det var ju från början bara ett tidsbegränsat försök, med ett storlän bara har medfört ytterligare byråkrati och kan liknas vid ett EU i miniatyr. Nu bildas ytterligare ett missnöjesparti i regionen, Skaraborgspartiet, och detta välkomnas av Sjukvårdspartiet, som även kan tänka sig ett samarbete.

Sjukvårdspartiet och Skaraborgspartiet har som målsättning att avskaffa Västra Götalandsregionen för att sen återgå till det gamla Skaraborgs Län. Partierna anser att man bör ta folkopinionen på allvar, och det finns ett utbrett missnöje med vård och omsorg i Västsverige.

BYGDEN KRING BERGET - Kinnekulle under 1000 år
Nyutkommen och rikt illustrerad bok om Kinnekulle av journalisten Agneta Tjäder och fotografen Christer Hallgren. En perfekt bok att ge bort i present eller julklapp, ca 180 sidor, inbunden, pris: 280 kr exkl. moms och porto. Kan beställas på Warne Förlags hemsida eller köpas hos bl.a. Vin och Pimpinella och Forshems Gästgivaregård.