Information om Hällekis Kuriren, kontakt, tips mm Lokala länkar som kan vara av intresse Info om Kinnekulle med omnejd, turist info mm Länkar till sidor som kan vara bra att känna till Länkar till lite av varje HK:s egen sökmotor, sök i alla sidor som HK har publicerat
  ««  Till ettan    ««  Till nyhetsarkivet  

[ 010721 ]

Klotet av Barbro Skantze
Välj nytt konstverk i Lidköping

Vilket nytt konstverk skall stå i inre hamnen i Lidköping, det skall nu Lidköpingsborna själva vara med att välja. Längs med strandpromenaden på östra kajen finns nu de utvalda tretton konstverksförslagen från olika konstnärer utställda till allmän beskådan, sen är det upp till befolkningen att rösta fram ett vinnande konstverk.


"Karriärklättrare"
av Gösta Millberg
Kommunens skönhetsråd kommer också att utse ytterligare ett konstverk som även det skall placeras någonstans i inre harmen. Blir det sen klartecken från tekniska nämnden så finns det pengar till ytterligare tre konstverk.

Konstverken får kosta 50 000 kronor som mest, det vinnande är tänkt att placeras mellan de sittplatser som finns utmed strandpromenaden, men även andra platser i staden kan bli aktuella om det blir fler än de två planerade konstverken.

Omröstningen kommer att pågå fram till mitten på augusti.

««  Tillbaka till förra sidan


Inrikes
 
 
 
Utrikes
 
 
 
Ekonomi
 
 
 
IDG - IT
 
 
 

Nyheter från DN via
Nyhetsrubriker.com