Information om Hällekis Kuriren, kontakt, tips mm Lokala länkar som kan vara av intresse Info om Kinnekulle med omnejd, turist info mm Länkar till sidor som kan vara bra att känna till Länkar till lite av varje HK:s egen sökmotor, sök i alla sidor som HK har publicerat
  ««  Till ettan    ««  Till nyhetsarkivet  

[ 010721 ]
Nej till ny camping på Läckö

Miljö- och hälsoskyddsnämnden i Lidköping säger nej till den planerade flytten av campingplatsen på Läckö.

Att campingplatsen skall flyttas beror på att det ingår i planerna på att återskapa den närmiljön kring slottet, där den nuvarande campingen ligger skall anläggas nya parkeringsplatser då de som ligger nära slottet måste flyttas då de inte passar in i den tänkta miljöbilden.

Den nya skogscampingen skulle ligga i ett område norr om den nuvarande, i samma område planeras även en ny restaurang. Det är placeringen av den nya campingen som miljö- och hälsoskyddsnämnden säger nej till, då man anser att den strider mot kommunens egen miljöpolicy och inte är förenlig med miljöbalkens hänsynsregler då den skulle innebära ett mycket stort ingrepp i naturen.

Beslut om hur det i sista ända kommer att bli ligger hos länsstyrelsen som är tillståndsmyndighet och beslutar om bl.a. strandskydd.

««  Tillbaka till förra sidan


Inrikes
 
 
 
Utrikes
 
 
 
Ekonomi
 
 
 
IDG - IT
 
 
 

Nyheter från DN via
Nyhetsrubriker.com