Information om Hällekis Kuriren, kontakt, tips mm Lokala länkar som kan vara av intresse Info om Kinnekulle med omnejd, turist info mm Länkar till sidor som kan vara bra att känna till Länkar till lite av varje HK:s egen sökmotor, sök i alla sidor som HK har publicerat
  ««  Till ettan    ««  Till nyhetsarkivet  

[ 010714 ]
Aktiv semester i Skaraborg

För de som inte vill ligga på badstanden och lata sig hela semestern kommer här några förslag på aktiviteter för både barn och vuxna. Trevlig sommar!

Mini Zoo, Smedgården, Grästorp
Öppet till den 5 augusti mellan klockan 11.00 och 16.00.
- Smådjur i hagar
- Ponnyridning
- El- och trampbilar
- Hoppborg
- Minigolf
- Mm
Entré: vuxna 50 kr, barn 75 kr, under två år gratis. www.minizoo.se

Skattegårdens Islandshästcenter
Turridning och ridläger, 0322-41310

Båtturer på Vänern med M/S Magnus Gabriel från Läckö slott. www.magnusgabriel.com

Utställningar, Barockens prakt, Kropp & Själ samt Rörstrands Porslinsutställning på Läckö slott. Historiska äventyrsvandringar för barnen, guidade visningar på slottet. www.lacko.se

Guidad äventyrstur på Karlsborgs fästning med kanonmuller, rök och fiendeanfall. 112 turer dagligen fram till den 6/8 då man minskar till 6 turer om dagen, tid mellan 10.00 till 17.00.

Forsviks Bruk, levande industrimuseum, utställningar, bildspel, Arn utställning, rekonstruktion av en hjulångare mm. Öppet tom 1/9.

Hova Riddarvecka pågår för fullt fram till söndagen den 15 juli. Medeltidsby, medeltidsmat, marknader, hantverk, tornerspel, gyckalre, riddare mm.

Dressincykling, Gullspång-Torved, 40 km t/r eller Gullspång-Degerfors, 80 km t/r. Hyr dressin per timmer eller paketpris med logi.

Karneval i Falköping den 10-12 augusti. www.karneval.just.nu.

Skara Sommarland har en mängd aktiviteter att erbjuda för såväl gammal som ung. www.sommarland.se

Guldhovens Islandshästar på Gum. Turridning, vildmarksarrangemang, övernattning i kåta, vildmarksbuffé mm. Mail info@guldhoven.nu.

Ta en tur med ett gammalt ångtåg på smalspårig järnväg mellan Lundsbrunn och Skara, i juli går turerna på tisdagar och torsdagar.

Var med om "världens största kräftskiva" i Tidaholm på Kräftans dag den 10 augusti.

Vem spottar längst, det avgörs den 20 juli i Skara då den årliga kärnspottartävlingen går av stapeln i samband med Pannkaksfesten.

Upplev sköna Tiveden från hästryggen, turridningar, långfärder, nybörjarridningar mm. Tivedens Turridning. www.turridning.just.nu

Efter att ha aktiverat sig under dagen så smakar det säkert bra med en bit mat, i Hällekis äter man med fördel sin middag hos Carinas Kök och Bar där också Puben är öppen under helgerna. Missade ni dokumentärfilmen om "Gästgivar´n i Forshem", ta då tillfället i akt och gör ett besök för att se honom "live" och njuta av hans goda mat på Forshems Gästgivaregård. Mat för livsnjutare hittar man hos Vin och Pimpinella, på Hellekis säteri, där man också kan göra ett besök i den underbara parken samt se någon av de konstutställningar som här brukar förekomma under sommaren.

««  Tillbaka till förra sidan


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nyheter via
Nyhetsrubriker.com