««  Tillbaka till ettan     ««  Till nyhetsarkivet     ««  Till sporten start

000801
Svenska Cupen

Årets upplaga av Svenska Cupen slutade i Uddevalla för Källbys del. Uddevallalaget Rosseröd började matchen mycket aggressivt och tryckte tillbaka Källby som inte kunde få till något riktigt ordnat spel under första delen av matchen. Redan efter 8 minuter kunde Rosseröd ta ledningen efter tafatt ingripande från Källbys sida i eget straffområde.

Tvåan kom bara några minuter senare också efter flera studsar inne i straffområdet utan att Källbyförsvaret kunde rensa bort bollen. Källbys bästa chans i första halvlek var ett skott i ribban av Michael Ryman.

När sedan Källby, i början på andra halvlek, bjöd på ett självmål efter flera misslyckade försök att rensa bort bollen, såg det riktigt mörkt ut. I mitten av andra halvlek reducerade sedan Magnus Nordlund genom att skarva in en nick från Anders Hallström. Några minuter senare kunde Fredrik Forsberg snappa åt sig bollen från en hemmaförsvarare och servera Michael Ryman som rullade in 3-2.Källby hade resterande del av matchen en konstant press mot Rosserödsmålet utan att kunna sätta dit kvitteringsbollen.

Källbygrabbarna får ta med sig det positiva spelet i andra halvleken till matchen mot Herrljunga på onsdag. I den andra halvleken var många i Källby bra, genomgående bäst hela matchen var Michael Ryman och Magnus Nordlund. Inhopparna Olof Hill, Anders Andreasson och Fredrik Forsberg visade också att de vill slåss om en plats från start.