- Internt - - Lokalt - - Kinnekulle - - Nytto - - Övrigt -
  ««  Till ettan     ««  Till nyhetsarkivet  


[ 010703 ]
Sommarkonsert på Brännebrona

Den kulturella verksamheten på Brännebrona Värdshus, strax norr om Götene, fortsätter under sommaren med ett musikprogram, tisdagen den 10 juli klockan 20.00. Då kommer den kända barockensemblen Da Lontano från Göteborg att spela barockmusik. Programet som lyfter fram den italienska musiken där Vivaldi kan stå som huvudtonsättare likväl som tysk barock med Bach i fokus.

En kort presentation av ensamblens medlemmar:

Mattias Sandsjö, barocktrumpet, är utbildad trumpetare vid musikhögskolorna i Örebro och Göteborg. Ett starkt intresse för för barockmusik och barocktrumpet ledde till att Mattias under läsåret 97/98 valde att ytterligare fördjupa sig på detta instrument, land annat med studier för den världsberömde barocktrumpetaren Niklas Eklund. Mattias har haft engagemang vid bland annat Göteborgsmusiken och Göteborgsoperan, och har i barocksammanhang även spelat med Drottningholms barockensamble, Svenska barockorkestern samt Göteborg Baroque Arts Ensamble.

Berit Palmgren Wahlin, orgel/cembalo, har studerat vid kyrkomusiklinjen i Göteborg och förvärvade 1986 solistdiplom i orgelspel. Därefter följde studier i orgelspel vid Sweelinckkonservatoriet i Amsterdam. Hon har en bred repertoar som spänner sig från 1500-tal till nutid, dock med tyngdpunkt på barockmusik. Berit tog körpedagogsexamen 1994 och har undervisat vid Musikhögskolan i Göteborg. Hon ger också regelbundet konserter som solist och ackompanjatör.

Anna Jobrant, sopran, är nyutbildad sång-och musikdramapedagog från musikhögskolan i Göteborg, där hon studerat för Gunnar Forshufvud i sång och Gunilla Gårdfeldt i musikdramatik. Anna har arbetat bland annat i operakören vid Göteborgsoperan samt som sopransolist i olika sammanhang, senast i Göteborg Baroque Arts Ensamble under orgelakademin i Göteborg.

Ulrika Mårtensson, cello, är uppvuxen i Lund och har spelat sedan fem års ålder. Hon har studetat fura år på musikerlinjen vid musikhögskolan i Göteborg där hennes lärare var Lars-Inge Bjärlestam och Mats Rondin. Ulrika spelar nu med i ytterligare en barockensamble, Ensamble Inégale, och har vidare engagemang bl.a i Norrköpings symfoniorkester och Malmö Symfoniorker.

Musiken lever verkligen denna sommar i Skaraborg där en hel del konserter hålls på olika platser. Passa på tillfället och njut av ett varierande och trevligt program i julikvällen på Brännebrona Värdshus, där man också, om man så önskar, kan njuta av en lättare måltid, eller en gourmetmiddag, på tisdagskvällen.

Brännebrona Värdshus, Tore Berg, 0511-534 50/ www.brannebrona.com

««  Tillbaka till förra sidan