- Internt - - Lokalt - - Kinnekulle - - Nytto - - Övrigt -
  ««  Till ettan     ««  Till nyhetsarkivet  


[ 010630 ]
Gustav Uhlin
ny medarbetare i HK

Hällekis Kuriren hälsar på detta vis Gustav Uhlin välkommen som medarbetare i Hällekis Kuriren. Vi är inte så många som för tillfället jobbar på denna lilla lokaltidning, men vi har det gemensamt att vi har ett stort intresse för Kinnekulle och dess omnejd och är villiga att satsa en del av vår fritid för att upplysa omvärlden om att Kinnekulle är en plats på kartan att räkna med, både historiskt sett och i framtiden.

Men vi kan alltid bli bättre på det vi gör, och fler medarbetare gör detta möjligt, Gustav som är det senaste tillskottet kommer säkert att förmedla mycket intressant läsning om Kinnekulles kultur. Men vi ser gärna att den som har intresse av att skriva och är intresserad av Kinnekullebygden ansluter sig till Hällekis Kuriren, på så vis kan vi ytterligare öka intresset för vår älskade bygd.

Gustav Uhlin kommer ifrån Källby och är 19 år, han har ett stort intresse för vår historia och försöker medan tiden går att lära mig mer om den för att sedan kunna förmedla detta vidare till andra.

Han gick nyligen ut Gymnasiet där han läste Vänerprogrammet, som är en blandning mellan natur och samhälle, med inriktning på kultur.

Gustav är också engagerad i föreningen BUS (Barn och Ungdom i Samhället.) som är till för att hjälpa barn och ungdomar som är mobbade eller har andra problem. För tillfället håller han på med ett projekt för att få fram de dolda kulturella platserna kring Kinnekulle och i Götene kommun.

HK:s nye medarbetare kommer bland annat att skriva om lite allmänna tankar och funderingar om vår lokala kultur på Kinnekulle och dess omgivningar, i syfte att väcka intresse för bygden, och kanske locka fler att besöka vårt berg.

På Gustavs egna hemsida kan du läsa en del Källby socken, adressen är: hem.passagen.se/guhlin/kallby1.html

««  Tillbaka till förra sidan