- Internt - - Lokalt - - Kinnekulle - - Nytto - - Övrigt -
  ««  Till ettan     ««  Till nyhetsarkivet  


[ 010626 ]
Dramadokumentär spelas in i höst i Lundsbrunn

"Min balsamerade mor" heter den dramadokumentär som i höst kommer att spelas in i Göteborg och Lundsbrunn med omgivningar. Filmen är en samproduktion mellan SVT, Film i Väst och Metafor Media.

Det är en spännande och udda historia som har sitt ursprung i början av 1800-talet i Västergötland, och handlar om en annorlunda kärlekshandling och dess konsekvenser. Grevinnan Jaquette Piper avlider 34 år gammal i lungsot år 1816, hennes man Gustaf Piper blir otröstlig och låter balsamera liket, för att sen förvara det hemma på slottet Mariedal. Grevens agerande väckte en del ont blod på bygden och både biskopen, landshövdingen och självaste konungen blev inblandade i turerna kring grevinnans lik, men det var säkert de allra närmaste som berördes mest, och man kan bara ana vad parets fyra unga döttrar tyckte om att leva med sin döda mor i huset.

Man håller nu som bäst på att söka efter medverkande till filmen, ett fåtal skådespelare samt många modeller och statister i olika åldrar. Förproduktion kommer att ske i augusti till september, själva inspelning sker sen i september. Filmen som kommer att vara runt en timme lång skall vara klar för visning i december.

««  Tillbaka till förra sidan