- Internt - - Lokalt - - Kinnekulle - - Nytto - - Övrigt -
  ««  Till ettan     ««  Till nyhetsarkivet  


[ 010621 ]
"Vägarnas bästa"

Vägarnas Bästa 2002 är den tredje helt omarbetade upplagan av Sveriges största krog- och matkulturguide.
När du färdas runt på de svenska vägarna under sommaren och letar efter ett bra ställe att äta en bit mat på kan du nu ta hjälp av den svenska motsvarigheten till "Guide Michelin" som heter "Vägarnas Bästa 2002", och är rykande färsk då den precis lämnat presserna.

Boken som är på 384 sidor guidar dig till över 600 krogar och matställen i landet, det måste ha varit ett enormt arbete för bokens författare att äta sig igenom all dessa ställen för att kunna göra en
Bakom succén med Vägarnas Bästa står tvåkända mat- och vinprofiler: Bengt Frithiofsson (t.v) och Mikael Mölstad (t.h.). Foto: Holger Edström
bra bedömning.

Årets upplaga av boken innehåller både uppfräschade kartor och fakta, 300 av matställena är nybedömda. Nyheter för i år är bl.a. 124 krogar är helt nya i årets upplaga, 58 krogar tagits bort, stora presentationer vid varje landskap av regionala matfakta, matkultur och gårdsbutiker, de bästa matstoppen längs Europavägar och fjällvägar, trender och fakta om mattävlingar samt fakta om restaurangbranschen.

I boken finns förstås Forshems Gästgivaregård med, som bevis på sin värdighet har en "Vägarnas Bästa" skylt satts upp bredvid entrén.

««  Tillbaka till förra sidan