- Internt - - Lokalt - - Kinnekulle - - Nytto - - Övrigt -
  ««  Till ettan     ««  Till nyhetsarkivet  


[ 010621 ]
Midsommar

Midsommar - ett magiskt klingande ord som nog hos de flesta är förknippat med många minnen både angenäma och kanske även en del mindre trevliga, hur som helst så är denna den svenskaste av alla helger fylld av fest, gemenskap och ljusa sommarnätter.

För flertalet är nog midsommar också synonymt med färska svenska potatisar, dill och sill, gräslök, gräddfil och en kyld nubbe därtill, och när nubben sköljs ner i strupen så skall vi svenskar naturligtvis sjunga den obligatoriska snapsvisan, som är ett måste på midsommar. Hur midsommarfirandet sen fortsätter är säkert helt olika för de flesta men midsommarens matbord torde nog i de flesta fall se rätt lika ut med undantag av diverse lokala avvikelser.

Ärade medborgare, ät er sill och potatis och drick nubben därtill under sång och glamm, njut sen av den förhoppningsvis ljumma och ljusa sommarnatten och se solen gå upp när festen bedarrat och musiken tystnat. Sommaren har nu nått sin höjdpunkt, om drygt en vecka så vänder det återigen mot mörkare tider, tag vara på varje minut och njut av ljuset och känn den ljumma sommarvinden smeka ditt skinn. Efter den katastrofalt dåliga sommaren i fjol så behöver vi det mer än nånsin.

Hällekis Kuriren önskar alla läsare en mycket trevlig midsommar.

««  Tillbaka till förra sidan