- Internt - - Lokalt - - Kinnekulle - - Nytto - - Övrigt -
  ««  Till ettan     ««  Till nyhetsarkivet  


[ 010618 ]
Marknad i Falkängen

I går var det årets första marknadsdag på Falkängen i Hällekis, barnens marknad. Några av det yngre gardet hade plockat upp sina medhavda leksaker, böcker och andra ting på filtar eller ett bord utefter Falkängsgatan i hopp om att byta sakerna mot reda pengar, priserna var minst sagt humana men trots detta gick försäljningen ganska trögt.

Röda Korset medverkade också denna dag, man undervisade barn och vuxna hur man går tillväga när det gäller olycksfall med barn inblandade, tryckförband och framstupa sidoläge förevisades för de intresserade, barnen som deltog i övningarna fick sen ett diplom och en pin som bevis på sin nyinförskaffade kunskaper.

Västergötlands Spelmansförbund och föreningen Hantverkarna på Falkängen arrangerade även denna dagen en spelmansstämma. Inne i kaffestugan hade spelmännen samlats och snart strömmade fioltonerna ut mot gatan och lockade till sig åhörare. Mot kvällningen tittade solen fram och då flyttade man ut till trädgårdsmöblerna bakom kaffestugan för att låta tonerna ljuda mellan husen på Falkängen.

Nu har även djuren anlänt till Falkängen, det finns två grisar, höns, kaniner, får och en stabil getabock som under sommaren kommer att vara till glädje för såväl ung som gammal.

««  Tillbaka till förra sidan