- Internt - - Lokalt - - Kinnekulle - - Nytto - - Övrigt -
  ««  Till ettan     ««  Till nyhetsarkivet  


[ 010614 ]
Kinnekulle Tennisklubb

Någon tennis har inte spelats på många år på den tennisplan som finns ovanför skola in Hällekis, banorna har förfallit och har de senaste åren använts av skateboardåkare som även byggt ramper på banorna.

Under 70- och 80-talet var banorna i ett utmärkt skick, det fanns duschrum, strålkastaranläggning för kvällspel och spelarna var många, då och då det förekom även seriespel på tennisanläggningen i Hällekis.

Men intresset för denna sportgren avtog och banorna fick förfalla och var till slut i ett bedrövligt skick.

Men det finns fortfarande en tennisklubb i Hällekis och nu under våren så har ett antal eldsjälar börjat att göra banorna spelbara igen. En av de bägge banorna har nu rensats, linjer har målats och ett nät satts upp, och i dagarna har banan blivit klar för att användas igen, på tur står bana nummer två.

Men problemet är att man saknar ekonomiska resurser för att återställa anläggningen i det fina skick den en gång var, medlemsavgifter och lite bidrag från kommunen räcker tyvärr inte långt. Men man är ändå nöjda med att ha fått en bana spelbar, och det lär inte dröja så många dagar innan de första bollarna slås.

Hällekis Kuriren tycker detta är en förnämlig insats och har i samråd med klubben lagt upp en undersida till HK där klubbmedlemmarna kan boka sina tennistider via HK och Nätet.

««  Tillbaka till förra sidan