- Internt - - Lokalt - - Kinnekulle - - Nytto - - Övrigt -
  ««  Till ettan     ««  Till nyhetsarkivet  


[ 010612 ]
Silon rivs i höst

De 48 meter höga silobyggnaderna i västra hamnen i Lidköping kommer att börja rivas av Skanska den 1 september i år. Rivningen kommer säkert att locka till sig en hel del åskådare då man är tvungen att använda sig av en hög kran med stålkula för att slå ner silons övre delar. Inredningen i silon börjar man riva omgående. Det kommer att ta fram till december innan allt rivningsarbete är klart.

Lidköpings kommun köpte silon för 1,5 miljoner kronor och nu tillkommer en kostnad på 4,8 miljoner kronor för rivning och anläggning av den blivande parkeringsplatsen.

Rivningen kostar kommunen en hel del pengar men man är i trängande behov av fler parkeringsplatser inne i centrum, under lördagarna är det ofta svårt att hitta en plats att ställa sin bil på, är det sen något särskilt arrangemang är det näst intill omöjligt att hitta en parkering, så ett nytt parkeringsområde välkomnas av bilisterna.

År 1947 brann det stora lagerhuset av trä som låg på den västra älvstranden, på det området uppfördes sen 1947 den Västra silon, som då var en mycket stor byggnad på den tiden, dess uppgifter övertogs senare av centralsilon i Östra hamnen när den uppfördes 1966, men viss verksamhet bedrevs ända fram till 1991.

««  Tillbaka till förra sidan