- Internt - - Lokalt - - Kinnekulle - - Nytto - - Övrigt -
  ««  Till ettan     ««  Till nyhetsarkivet  


[ 010612 ]
Musik i sommarkväll i Forshem och Källby

Marie Bengtsson och Urban Borg spelar i Forshems kyrka på fredag kväll den 15/6 och i Källby kyrka på söndag kväll den 17/6. Marie är uppvuxen och bor i Malung i Dalarna. Vid 15 års ålder började hon studera vid Adolf Fredriks musikgymnasium i Stockholm samtidigt som hon började i pianoklassen vid Kungliga musikhögskolan, där hennes lärare var Stig Ribbing och Ester Bodin Karpe.

Hon fortsatte studera i Luzern i Schweiz. Efter pianolärarexamen 1978 studerade hon i Essen i Tyskland och återvände sen till Luzern där hon 1984 erhöll solistdiplom på piano. Marie har uppträtt som solist, kammarmusiker och ackompanjatör både i Sverige och utomlands.Tillsammans med sin man Bengt Mattsson var Marie 1998 års Kulturpristagare i Malungs kommun. Hon spelade 1999 in en skiva med musik av Claude Debussy.

Urban Borg bor i Malmö och är uppvuxen i Källby. Urban började spela fiol vid 10- års ålder i kommunala musikskolan och tog under flera år privatlektioner för violinpedagogen Lennart Nyberg i Falköping. Han började på musikerlinjen vid Musikhögskolan , Göteborgs universitet 1991, där han studerade för professor Tibor Fulep och tog examen våren 1995. Urban flyttade till Malmö hösten 95 och fick anställning i Malmö musikteaters symfoniorkester, där han fortfarande är kvar. Han fick Götene kommuns kulturstipendium 1992.

Marie och Urban kommer att bjuda på musik av bland annat Aulin, Stenhammar, Debussy och Beethoven.

««  Tillbaka till förra sidan