- Internt - - Lokalt - - Kinnekulle - - Nytto - - Övrigt -
  ««  Till ettan     ««  Till nyhetsarkivet  


[ 010609 ]
Veteranrally på Kullen

Under lördagen sågs många blänkande rariteter på Kinnekulles vägar, det var Skaraborgs motorveteraner som höll sitt årliga veteranrally, vilket har blivit en tradition och brukar genomföras på försommaren. Det var tio år sedan man körde Kinnekulle Rallyt, då firade man 20-års jubileum och vad passade då bättre än att förlägga även sitt 30-års jubileum på Kinnekulle.

Man startade på förmiddagen från Arlas parkering i Götene och åkte sen vidare till Kinne-Kleva, Husaby, Västerplana, Blomberg, Råbäck, målgång var det sen på Falkängen i Hällekis. Under den fem mil långa turen så gjorde man fyra uppehåll för att de deltagande skulle svara på olika tipsfrågor, uppehållen var vid Husaby, Blombergs hamn, parkeringen vid Munkängarna och till sist vid Hellekis säteri. Sist man körde Kinnekulle Rallyt sken solen och även denna gång man tur med vädret, ingen tryckande värme men solen sken och det blåste inte allt för mycket.

På Falkängen började veteranbilarna anlända strax efter klockan 13.00, sen följde en strid ström av bilar, både av "nyare" och riktigt gamla veteraner, ett hade dom dock gemensamt, de var i ett mycket gott skick, lack och krom glänste ikapp.

Till detta rally var det anmält 120 bilar och motorcyklar men några föll ifrån och när starten gick kunde man räkna in 110 ekipage.

Skaraborgs motorveteraner är en aktiv klubb med ca 600 medlemmar, en del bor nu mer utomlands men håller fortfarande kontakten. Man har träff varje månad och anordnar då olika aktiviteter, utflykter, föreläsningar, studiebesök mm.

Vid slutmålet i Falkängen samlades det mycket folk för att titta på dessa rariteter och när 110 fordon skulle parkeras runt om i Falkängen blev det rätt trångt om plats. Många av deltagarna passade på att duka upp sin fikakorg i gröngräset eller gjorde ett besök på det utsökta cafét i Falkängen för en kopp kaffe med dopp, uteserveringen blev under eftermiddagen mycket välbesökt.

Det fanns många fina bilar och motorcyklar att vila ögonen på för de som kommit till Falkängen denna sköna försommardag, Volvo PV och Saab var vanligt förekommande och de glänste i kapp med skönheter som Buick -37, Nash -47, Dodge -29, T-Ford från 1910 och en Adler från samma år. Man hittade även många fina Corvetter och en och annan Lloyd, Hillman, Goliat och Carmanghia. Några stora "amerikanare" från 50-talet fanns också representerade och en glänsande Rolls Roys hade parkerat framför ett av Falkängshusen.

När alla bilarna hade gått i mål och alla fikat och kommit tillrätta så blev det prisutdelning på scenen bakom Cafét. Sen började de deltagarna med de gamla skönheterna att bryta upp och bege sig mot hemmet efter en fin dag på det vårgrönskade Kinnekulle.

««  Tillbaka till förra sidan