- Internt - - Lokalt - - Kinnekulle - - Nytto - - Övrigt -
  ««  Till ettan     ««  Till nyhetsarkivet  


[ 010604 ]
Konst i Stampens kvarn

I den pittoreska och naturskönt belägna Stampens kvarn vid Sjöråsåns välfyllda vattenfåra, vid sidan av vägen mellan Gössäter och Forshem, pågår nu under Pingsthelgen en konstutställning med flera lokala konstnärer.

Kvarnen som utställarna har till sitt förfogande har en i det närmaste intakt inredning och passar utmärkt för detta ändamål. Det utställda föremålen hade smakfullt placerats ut på de bägge våningsplanen och kvarnens dunkla ljus hade förstärkts med strategiskt placerade spotlights.

Konstnärerna täcker ett stort område, från textil till koppargrafik och silversmide. Priset på de utställda bilderna och hantverken ligger på en mycket human nivå så att alla har en chans att bli ägare till något av de vackra föremålen.

En av konstnärerna hade specialiserat sig på att avbilda pittoreska hus i hembygden, och ville man ha sitt hus avbildat på en tavla så gick det att ordna till en överkomlig penning.

Gör gärna ett besök då utställningen är öppen även idag (Annandag Pingst) mellan klockan 12.00 - 18.00. Om vädret är fint så kan du passa på att plocka med dig fikakorgen och slå dig ner vid borden som finns utanför kvarnen och njuta av vattnetfallets brus, näckrosorna i dammen och den stämningsfulla miljön.

De utställande
lokala konstnärerna var:

¤ Ylwalie Lauren, Fullösa - Koppargrafik
¤ Suzanne Grönlund, Kinne-Kleva - Silversmed
¤ Anja Larsson, Axvall - Textil
¤ Ann Lönn, Mariestad - Glas
¤ Anneli Johansson, Kinne-Kleva - Kreamik
¤ Mija Palm, Fullösa - Måleri
¤ Ulla-Britt Andersson, Vättlösa - Måleri

««  Tillbaka till förra sidan