- Internt - - Lokalt - - Kinnekulle - - Nytto - - Övrigt -
  ««  Till ettan     ««  Till nyhetsarkivet  


[ 010526 ]
Lidköping utsmyckas

Lidköpings kommun satsar en hel del på att göra sin stad lite snyggare, Torgbron har fått en påkostad belysning där även brovalvet belysas med växelvis mjukt och kallt ljus som speglas i vattnet.

Området mellan Torg- och Rörstrandsbron, på den sidan Stadt ligger, håller nu som bäst på att fräschas till, en ny stenbeläggning med infälld belysning håller på att anläggas för det som skall bli en strandpromenad längs med älven.

Vid Rörstandsbrons fäste blir det en lite öppen yta likt ett mindre torg, där står nu även ett nytt konstverk som liknar höga segel med färgglada vimplar i toppen. Och kommer man åkande i riktning mot Rörstrandsbron så ser det faktiskt ut som om det låg segelbåtar i inre hamnen.

I hamnbassängen mellan Rörstrands- och Torgbron kommer det att bygga en flytande servering, det blir en tiokantig paviljong med plats för 50 gäster som skall bli klar till sommaren.

Sen tidigare finns en vattenfontän ovanför Torgbron som med sina vattenkaskader utgör en prydnad i stadsbilden.

Ett antal konstverk kommer så småningom att pryda hamnpromenaden och andra platser i staden, en konstnärstävling har utlysts. När skisserna från de tävlande kommer in så skall Lidköpingsborna själva få vara med att rösta fram de vinnande förslagen.

Det finns även idéer om att bygga någon form av bodar/skjul på parkeringen i inre hamnen, dessa skall kunna utnyttjas vid utställningar, julmarknad mm.

Dessa åtgärder får lite liv i den inre hamnen och lockar folk att vistas i området. Det ser verkligen ut som Lidköping kommer att lyckas med sin satsning, för området utmed Lidan har blivit riktigt gemytligt.

««  Tillbaka till förra sidan