- Internt - - Lokalt - - Kinnekulle - - Nytto - - Övrigt -
  ««  Till ettan     ««  Till nyhetsarkivet  


[ 010523 ]
Guillou inviger utställning i Forsvik

Uppmärksamheten och intresset kring Jan Guillous riddare Arn har medfört att man satsar fullt ut på detta tema i de orter som omnämns i böckerna. Det anordnas utställningar, resor i Arns fotspår, berättarkvällar och utbildningar för speciella Arn guider.

Nu hänger Forsvik på denna trend och satsar i år på en stor utställning där besökarna kommer att kunna se vapen, sköldar och kläder från den aktuella tidsepoken. Den blå Folkungamanteln och tempelriddaruniformen är också självklara inslag på utställningen som täcker en yta på 300 kvadratmeter.

Man kommer även att få en inblick hur de bodde förr och vad man åt för mat på Arns tid. Det handlade mycket om Forsvik den sista av böckerna om Arn, detta vill man nu dra nytta av och man räknar med att de 30 000 besökare som man brukar ha under normala år skall öka ytterligare med anledningen av den nya Arn utställningen.

Annandag pingst kommer utställningen att invigas av den person som passar bäst i detta sammanhang, nämligen upphovsmannen till denna Arn-feber och mannen som återväckt folkets historiska intresse, Jan Guillou. Han kommer även denna dag att i Forsvik tilldelas den välförtjänade utmärkelsen Hedersskaraborgare av Skaraborgsakademien.

««  Tillbaka till förra sidan