- Internt - - Lokalt - - Kinnekulle - - Nytto - - Övrigt -
  ««  Till ettan     ««  Till nyhetsarkivet  


[ 010521 ]
Barnens dag med ljudvandring

I går söndag var barnens söndag hos Vin och Pimpinella på Hellekis säteri. Barnen bjöds på glass och en särskild barnmeny hade komponerats dagen till ära. Det kom åtskilliga besökare trots att vädret inte var det allra bästa.

I Munkängarna arrangerades det även i år en ljud- och upplevelsevandring för barn, i fjol så skedde liknande vandringar under en hel vecka och åtskilliga skolklasser passade på att delta. Arrangemanget var den del i projektet "Klingande Kulle" som Musik i Väst ligger bakom.

De barn som samlats på parkeringsplatsen i Munkängarna för att delta i vandringen kalladed samman av vandringsledaren Malin Nord Johnsson som skulle vara deras guide denna dag. Vandringen påbörjades och Malin berättade den spännande lokala sägnen om Helle och Kisa.

Då och då hördes olika ljud i naturen, "trädgamarna" skriade från klevkanten, dessa skulle man akta sig för, en flöjt hördes på avstånd och strax dök det upp ett skogsväsen, gestaltat av Sophia Alexandersson, som följde med barnen på vandringen och förevisade olika föremål som man kunde spela på, blomkrukor, pinnar, träd mm. Man vandrade på en brant stig upp till Mörkeklevs grotta, här kunde barnen lyssna i en telefon och höra jätten Helles röst inifrån berget, spännande tyckte barnen.

Vid paviljongen i Munkängarna stannade barnen till, det hördes en hemskt ljud bortifrån skogen, det var Helle som stämde upp sin mörka röst, till stor förundran för de som inte deltog i vandringen och hade en aning om vad som var på gång.

Barnen letade sen efter Kisas sal, bland några träd hittades den och därinne fanns en magisk man (Per Uno Pettersson), han trollade fram en magisk dryck som barnen fick smaka på. Malin berättade sen slutet på sägnen om Helle och Kisa och sen var ljudvandringen till ända och flera barn begav sig sen med föräldrarna i släptåg ner till Hellkis säteri och Vin & Pimpinella för att få sig en gratis glass.

En rolig och spännande vandring tyckte nog de flesta barnen, de minsta kanske stundtals blev en aning skrämda av jättar, skogsväsen och trädgamar men hämtade strax mod i de äldres sällskap. Ett trevligt arrangemang som med enkla medel blir till en upplevelse för de yngre.

««  Tillbaka till förra sidan