- Internt - - Lokalt - - Kinnekulle - - Nytto - - Övrigt -
  ««  Till ettan     ««  Till nyhetsarkivet  


[ 010520 ]
Lappat och lagat

Vi är inte direkt bortskämda med fina vägar här i landet, och ibland undrar man om det är något fel på bilen när orsaken snarare är en dålig vägbana.

Det Svenska vägnätet håller på att förfalla och de pengar som avsätts till vägunderhåll räcker inte till mer än att lappa de värst utsatt vägsträckorna, några längre sträckor med ny beläggning har blivit en ovanlig syn.

Kinnekulle är inget undantag när det gäller att färdas fram på vägar som i bästa fall inte utgör ett direkt hot mot bilens hållbarhet, men vissa sträckor har varit otroligt dåliga, så dåliga att man endast färdas där i yttersta nödfall, de som bor utefter dessa sträckor har dock inget val, de har nog extraförstärkta bilar.

På vägen mellan Hällekis och Forshem är det inte gropar i vägen som är problemet, utan det att vägenbanan istället består av fyra diken, som vid regn vattenfylls och medför ett direkt hot mot trafiksäkerheten då vattenplaning lätt kan se om man inte lyckas hålla sig borta från dessa.

En annan dålig vägsträcka är den som passerar förbi Hjulets Café, på vägen mellan Österplana och Kinne-Kleva, tjälskott och dålig beläggning har gröpt ur vägen på åtskilliga ställen, men för att säga lite positiva ord så har ju farten dämpats betydligt på denna vägen då man inte kan köra slalom så värst fort mellan hålorna.

Men undrens tid är inte förbi, nu har vägen Medelplana förbi Österplana och Hjulets Café och nästan fram till Kinne-Kleva reparerats och stora delar av denna vägsträcka har fått en ny beläggning. Det är nästan en bortglömd känsla att med bilen susa fram på en nyasfalterad väg, passa på och ta en tur på denna vägen, vem vet när tillfälle ges nästa gång att åka på en felfri väg.

««  Tillbaka till förra sidan