- Internt - - Lokalt - - Kinnekulle - - Nytto - - Övrigt -
  ««  Till ettan     ««  Till nyhetsarkivet  


[ 010520 ]
Trettonde upplagan av
Musik På Bruket

Som vanligt arrangerar även i år Hällekis Musikkår "Musik på Bruket" på Falkängen i Hällekis, en hel rad med orkestrar och band kommer att uppträda när allt går av stapeln på lördag den 26 maj. Man har genom åren haft en väldig tur med vädret vid detta arrangemang, solen har gassat och värmen har varit god, man hoppas på samma väderleksförhållanden även detta år, vilket är en förutsättning för en lyckad tillställning och många besökare. Men skulle vädret ändå bli dåligt så har man Folket Hus i reserv, så musik kommer det att bli hur vädret än blir.

Musik på Bruket uppdelades från början på två dagar under Pingst helgen men sen något år tillbaka har man valt att koncentrera allt till en och samma dag.

Du skall känna dig hjärtligt välkommen till Hällekis Musikkårs I3: e upplaga av Musik på Bruket som arrangeras lördagen den 26 maj. Det blir en välfylld dag med musik och andra aktiviteter på Falkängen i Hällekis.

Program:

13.00 UPPMARSCH
Som traditionen bjuder så gör Lidköpings stadsmusikkår tillsammans med arrangerande Hällekis Musikkår upptakt till festivalen genom att marschera från Hällesäter till Falkängen.

13.30 KONSERT
Lidköpings stadsmusikkår och Hällekis musikkår genomför en gemensam konsert med blandad repertoar från båda kårerna.

14.00 MUSIKJAKTEN
Här kan du medverka i en liten musikfrågetävling. Pröva dina kunskaper tillsammans med vårt husband.

14.45 UTDELNING AV STIPENDIUM
För femte året skall "Musikstipendium i Stig Jonssons minne" delas ut. En välförtjänt ungdom från bygden kommer att få äran alt mottaga en uppmuntran för sitt arbete i musikens tjänst. I år har man utsett Mari Wallander från Götene som stipendiat, hon studerar nu på Musikhögskolan i Göteborg men fick sin första musikaliska skolning i Götene musikskola.

15.00 BRUNNS-SEXTETTEN FRÅN HÄSSLEHOLM
För att få den rätta sekelskifts känslan så har vi i år bjudit in brunnsextetten från Hässleholm som kommer att underhålla oss med musik från förr och nu. Man är inriktad på militär- och underhållningsmusik från sekelskiftet och uppträder i gamla uniformer och tidstypiska instrument.

16.00 GÖTA RIVER JAZZMEN
I vanlig ordning så finns det en tradjazzband på Musik på bruket. Inbjudna i år är ett rutinerat gäng från Göteborg som säkert kommer all hänföra publiken med svängig gladjazz. Dom har utvecklat ett eget sound med influenser från rythm & blues, gospel och jordnära enkel musik, man brukar spela i både kyrkor och på jazzfestivaler. Njut!!!

17.30 REDOVISNING AV MUSIKJAKTEN
Hur många rätt fick du, och vad blev svaret på utslagsfrågan? Här får du reda på om du vunnit.

18.00 BRÖDERNA TRUCK
En inslag av andra tongångar mitt i all blåsmusik. Underhållning med bl.a. sång och dragspel med en modern version av jazz från 30- och 40 talet.

19.00 KATARINA BRASS
Ett gäng med en bred repertoar av gamla schlagers och nyare populär musik.

20.00 DRAGNING AV BRUKSLOTTEN
Innan festivalen avslutas får vi se vilka som vunnit. Kanske det dr du? Stanna kvar och var med på den lilla trevliga auktionen också.

21.00 CHRIPELLS
En riktig gammaldags utedans på lövad loge med modernt dansband från Källby som spelar allt från 50- 60-tals rock till modern populärmusik

Under festivalen kan du göra en mängd andra saker förutom att lyssna på god musik

Du kan välja ja att.......

  • Åka med en gammaldags handvevad KARUSELL
  • Kasta pil vid PILKASTNINGEN
  • Testa din pricksäkerhet på BOLLKASTNING
  • Du kan satsa på CHOKLADHJULET
  • För barnen finns FISKDAMMEN
  • Du kan ta en vanlig lott på KAFFETOMBOLAN
  • Spela på BRUKSLOTTEN och MUSIKJAKTEN
När du sedan känner för en god kopp kaffe så ta med familjen och besök KAFFESERVERINGEN Pröva deras helt fantastiskt goda kaffebröd till låga priser Vidare har Falkängens HANTVERKSCENTRUM öppet hela helgen Medtag gärna egen stol.

 
FRI ENTRÉ

HÄLLEKIS MUSIKKÅR BER ATT FÅ TACKA ALLA VÅRA SPONSORER SOM GÖR DENNA FESTIVAL MÖJLIG.

««  Tillbaka till förra sidan