- Internt - - Lokalt - - Kinnekulle - - Nytto - - Övrigt -
  ««  Till ettan     ««  Till nyhetsarkivet  


[ 010518 ]
Smygpremiär för bredbandssajt

När får vi bredband i Hällekis? När skall dom börja gräva för bredband? Vad kommer det att kosta? Dessa och liknade frågor är det många som ställer sig i kommunen när det gäller den kommunala bredbands satsningen.

En del frågor har man kunnat få svar på genom ett besök på kommunens egen hemsida, där utbyggnaden och etapperna presenteras. Men nu har det smyglanserats ett nytt forum på Nätet för bredbandets framtid i Götene kommun.

Det är det nybildade kommunala bredbandsbolaget Kinnekullecom.net som den 17 maj lanserade sin webbplats på Nätet. Här hittar man bl.a. kartor på de olika huvudorterna i kommunen där färgade linjer för de olika etapperna i bredbandsutbyggnaden presenterar vilka hus som kommer att anslutas och under viken etapp det kommer att ske. Det finns även ett öppet forum där kommunmedborgarna kan yppa sina åsikter och frågor och här kommer allt nytt som händer med det kommunala bredbandet att presenteras.

Du kan även fylla i ett formulär med en intresseanmälan om bredband och man får även en inblick i vad bredband är och vad det kan användas till.

Kontentan av det hela är en utseendemässigt snygg och lättnavigerad webbplats med bra information om vad som är på gång och där vi nu har möjlighet att följa utvecklingen och få svar på de frågor som dyker upp i väntan på att man får pensionera sitt gamla slöa modem och surfa ut i cyberrymden i svindlande hastigheter, det lär nog dröja en tid men det är i alla fall på gång.

Adressen till Kinnekullecom.net webbplats är: www.kinnekullecom.net

««  Tillbaka till förra sidan