- Internt - - Lokalt - - Kinnekulle - - Nytto - - Övrigt -
  ««  Till ettan     ««  Till nyhetsarkivet  


[ 010518 ]
Konstutställning på dagis

I går kväll samlades barn, föräldrar och anhöriga på skolan i Hällekis, det var tänkt att man skulle hålla till utomhus men vädret satte stopp för detta, istället samlades man i gymnastiksalen för en stunds gemenskap.

Efter en kort presentation så tågade de yngsta barnen från blå- och gulsippans dagis in i salen och sjöng några sånger med tillhörande rörelser. De lite större barnen på rödsippan fick man 'leta' efter en stund, men de hittades i ett omklädningsrum och tågade sjungande in i gympasalen med fröken som försångare.

Ett par sångnummer framfördes bland annat '"tyrolerhatten" då barn och fröknar tog på sig gröna egentillverkade hattar med fjäder, skolans rektor förärades också en av dessa huvudbonader i ett uppehåll i sången.

Nästa punkt på programmet var konstutställning, barnen följde med sina föräldrar till respektive dagis där man hade anordnat en konstutställning med uppställda skärmar där det fanns foton och beskrivande texter av barnens verksamhet på dagis och en hel del alster som barnen hade tillverkat under året. Teckningar av olika slag var dominerande men det fanns även saker gjorda av tyg och garn mm. Och det är inte undra på att de små trivs på sitt dagis och ibland knappast vill åka hem, för en titt på korten uppvisade ett mycket varierande program som barnen sysselsattes med under året. Pysselaktiviteter av olika slag, sagostunder, lekar, gästande trollkarlar, bad , olika utomhus lekar och skogsvandringar har gjort dagis till en allaktivitetsplats där de yngre stortrivs, och att fröknarna skall ha all heder för sitt arbete ansåg säkert de flesta.

Efter att ha flanerat runt en stund och beskådat alla konstverk så började barnen bli otåliga, det stod nu fika på programmet och det ville dom inte vänta allt för länge på. Medhavda fikakorgar plockades upp på borden och bullar, kakor och dricka hamnade snabbt i barnens magar, de vuxna passade på att samspråka över en kopp kaffe innan det var dags att bryta upp och bege sig mot hemmet.

««  Tillbaka till förra sidan