- Internt - - Lokalt - - Kinnekulle - - Nytto - - Övrigt -
  ««  Till ettan     ««  Till nyhetsarkivet  


[ 010517 ]
Åk ångtåg på Kinnekullebanan

I slutet av maj kan man åter få uppleva tjusningen med att färdas med ett genuint gammalt ångtåg på Kinnekullebanan, den 23, 24 och 26 maj kommer det att köras turer för allmänheten.

De två första dagarna går färden från Lidköping till Råbäck där det blir ett uppehåll på tre timmar då man kan göra en utflykt i det gröna, ta en fika eller göra ett besök på Hellekis Säteri och Vin & Pimpinella, innan man åter stiger på tåget, som då varit i Forshem och vänt, för att sen åka tillbaka till Lidköping.

Tåget, ett snälltågslok på 120 ton, drar fem personvagnar, det så kallade B-loket användes förr att dra cementvagnar från Forshem. Världens enda turbinånglok finns med som reserv, detta lok är det enda i sitt slag och använder en ångturbin och växellåda för att driva hjulen.

Lördagen den 26 maj kommer tåget att köra sträckan Herrljunga till Mariestad och åter till Vara. Detta speciella arrangemang är till för att allmänheten ska få ett ökat intresse för Kinnekullebanan så det skall finnas förutsättningar även i framtiden att färdas med tåg i Kinnekulleområdet.

««  Tillbaka till förra sidan