- Internt - - Lokalt - - Kinnekulle - - Nytto - - Övrigt -
  ««  Till ettan     ««  Till nyhetsarkivet  


[ 010515 ]
Köpcentrat i Götene

Planeringen för ett stort köpcentra i Götene, mellan Preem och Kinne-Vedumsvägen, fortgår. Läget är idealiskt då runt en miljon människor bara har max en timmes bilväg för att komma hit, vilket är ett mycket bra underlag för en etablering.

Affärer som skulle kunna bli aktuella i det nya köpcentrat är bl.a. några livsmedel butiker, trädgårdsmarknad, byggvaruhus, vitvaror, möbelvaruhus och radio/TV butik. Runt 20-25 butiker kan man få plats med, men ännu är inget klart, vissa kontakter har dock skett.

Inne i köpcentrat planeras en stor galleria och någon forma av servering, dessutom måste man anlägga en parkeringsplats utanför med plats för ett stort antal bilar.

Bland Götenes köpmän finns det en viss oro inför dessa planer, då det kommer att innebära en del konkurrens, men samtidigt kan man nog kanske dra nytta av alla besökarna som eventuellt kommer till det nya köpcentrat.

Ytan på anläggningen upptar 25 000 kvadratmeter och det rör sig om en investering på över 200 miljoner kronor, 150 nya arbetstillfällen kan det bli när allt är fullt utbyggt.

««  Tillbaka till förra sidan