- Internt - - Lokalt - - Kinnekulle - - Nytto - - Övrigt -
  ««  Till ettan     ««  Till nyhetsarkivet  


[ 010513 ]
Medeltidsdagar i Skara

Under denna helgen har det arrangerats medeltidsdagar i Skara med omnejd, diverse olika aktiviteter har kunnat bevistas av den skara som fått ett allt mer ökande intresse för det medeltida, många tack vare Jan Guillous böcker om Arn. Turistnäringen är inte sen att spinna vidare på detta tema, medeltiden är i ropet och detta försöker man förstås utnyttja för att dra besökare till Skaraborg.

Under medeltidsdagarna i Skara lanserades även riddarklubbem "Folk-ungarna", det är en klubb för barn som har som syfte att tillvarata det allt mer ökande intresset för vår lokalhistoria och medeltiden. Tanken är att stimulera ett ökat vetande genom lek och skapande samt utveckla barnens intresse för historia, riddare och prinsessor kommer naturligtvis var en del av innehållet. I augusti drar klubben igång på allvar och sen följer en träff i månaden.

I går (lördag) var det även en del medeltida aktiviteter i Fornbyn i Skara, några medeltida marknadsstånd med rostade mandlar, medeltida kläder, hantverk, ringar, silversmide och riddarhjälmar mm fanns utefter en av gångstigarna, och på en annan plats fick de som ville pröva på både yxkastning, pilbåge och spjut.

Domens riddare, den främsta av Skaras riddare berättade för en liten församlad skara av både barn och vuxna om riddarnas liv och leverne, hur deras vapen fungerade och hur man stred och tränade inför kommande bataljer. Den berättande riddaren förevisade även några saker som man kan göra från hästryggen med lansar och spjut, och det gick verkligen undan när hästen och riddaren satte fart fram mot sitt mål.

Många hade nog väntat sig lite mer av dessa medeltidsdagar i Skara, kanske borde allt ha varit lite med koncentrerat till ett ställe, nu var mycket utspritt på olika ställen och det upplevdes en aning splittrat.

««  Tillbaka till förra sidan