- Internt - - Lokalt - - Kinnekulle - - Nytto - - Övrigt -
  ««  Till ettan     ««  Till nyhetsarkivet  


[ 010512 ]
Stor fest i Husaby

Fjolårets 1000-års firande i Husaby var upptakten till något som kan komma att bli en tradition, för även i år planerar man att hålla en stor fest i juni med inbjudna artister, kör och kyrkliga arrangemang.

1000-års firandet i Husaby i fjol

Årets Husabymässa kommer dock inte att anta de proportioner som festen i fjol, några 6000 besökare kan man nog inte räkna med, men kanske mellan 500 och 1000 stycken.

Mässan kommer att hållas den 4 juni och biskop Lars-Göran Lönnermark medverkar även i år, detta gör även delar av 1000-års kören. Som arrangörer står Husaby pastorat och hembygdsföreningen, men man samarbetar även med Skara stift, Götene kommun, Svenska kyrkans unga, Götene kristna samråd och SKS.

Husabymässan "Toner från en källa" inleds denna dagen klockan 14.00, där kommer bl.a. att bäras fram vattenskålar från källan för en doperinran vid 1000-års altaret. Senare på eftermiddagen kommer sångerskan Susanne Alvfengren att uppträda med ett speciellt sammansatt program för kyrkor.

Aktiviteter kommer att hållas på en stor scen som skall byggas i närheten av 1000-års altaret, som till slut fått en permanent plats strax nedanför Pilgrimsgården.

««  Tillbaka till förra sidan